Monday, September 8, 2014

Avantajele inchirierii unei masini pe termen lung

Inchirierea masinilor pe termen lung este un serviciu practic si eficace, adresat in special companiilor. De obicei, firmele care au nevoie de o flota auto recurg la cumpararea autovehiculelor, insa aceasta solutie nu mai este rentabila, in conditiile economice actuale. Si tu ai nevoie de una sau mai multe masini, dar bugetul nu iti permite sa le cumperi? Atunci poti apela la serviciul de inchirieri masini pe termen lung.



Avantajele inchirierii unei masini sau a unei flote pe termen lung sunt multiple si te ajuta sa ai un business infloritor.

Iti deduci integral chiria lunara

Daca te gandesti sa reduci costurile cu flota auto a companiei tale, inchirierea auto pe o perioada lunga de timp este in beneficiul tau. De ce? Pentru ca iti poti deduce integral chiria lunara. Acesta poate fi un plus pentru businessul tau, tinand cont ca legislatia fiscala actuala limiteaza deductibilitatea cheltuielilor cu flota auto in cazul leasingului financiar.

Aici ar mai fi de mentionat si faptul ca nu platesti niciun avans la semnarea contractului, spre deosebire de leasingul financiar, care iti impune plata unui avans de 20-30% din valoarea masinii.

Scapi de cheltuielile cu intretinerea masinii

Intretinerea unei masini costa foarte mult, ceea ce inseamna o gaura uriasa in bugetul companiei tale. Insa, daca apelezi la inchieri masini pe termen lung, poti uita de grija intretinerii. In pretul pe care il platesti lunar catre compania de la care inchiriezi masina sunt incluse o multime de facilitati, cele mai importante fiind:

- mentenanta (revizii, reparatii, schimb de anvelope, schimb de consumabile)
- asigurare CASCO si RCA
- taxe de drum (rovignete)

Ti se inlocuieste masina, in caz de nevoie

Daca masina pe care ai inchiriat-o pe termen lung se defecteaza, este furata sau este in service, compania cu care ai incheiat contract isi ia angajamentul de a-ti inlocui autovehiculul. In plus, beneficiezi si de asistenta tehnica de urgenta la orice ora, in cazul in care intampini probleme cu masina inchiriata.

Poti schimba masina, in functie de necesitatile firmei tale

Inchirierea unei masini pe termen lung iti ofera posibilitatea de a schimba autovehiculul, in momentul in care nu mai esti multumit de el ori ai alte necesitati. Astfel, poti spune ca serviciul te ajuta sa iti adaptezi masina sau flota auto in functie de tipul de activitate pe care o desfasori.  Desigur, va fi nevoie sa platesti o diferenta de bani, in cazul in care treci la o masina dintr-o clasa tarifara superioara. Pentru acest serviciu, eu am apelat la firma www.kooldrive.ro.

Beneficiezi de un contract ajustabil

Ce inseamna sa inchei un contract ajustabil? Inseamna ca atunci cand inchiriezi masini pe termen lung, ai posibilitatea de a-i aduce modificari ulterioare. Aceste modificari in contract pot viza capacitatea flotei auto sau perioada de inchiriere.

In cazul in care decizi ca nu mai ai nevoie de masina inchiriata, pur si simplu o returezi anticipat companiei.

Ce trebuie sa mai stii despre inchirieri masini pe termen lung


Inainte de a inchiria masini pe termen lung, trebuie sa stii ca este posibil sa ti se ceara o garantie. Aceasta garantie poate depasi 500 de euro, in functie de modelul ales, insa odata cu incheierea perioadei de inchiriere, o primesti inapoi, daca returnezi masina in aceeasi stare in care ai primit-o.

No comments:

Post a Comment