Wednesday, September 16, 2015

Lucruri utile pentru conducatorii auto

Toata lumea stie ca sunt la moda autoturismele. Si avand in vedere oferta generoasa si preturile din ce in ce mai accesibile, visul de a avea propria noastra masina are mari sanse de a deveni realitate.
 
Si trebuie sa recunoastem ca masinile sunt foarte utile, mai ales in zilele noastre, cand criza de timp este prezenta mai mult ca niciodata.
Pentru ca a conduce un autoturism este un lucru un pic riscant, este bine sa ascultam orice sfat primit in legatura cu acest lucru, mai ales daca suntem incepatori. Deci, cateva lucruri utile pentru conducatorii auto:
Exista situatii in care suntem nevoiti sa conducem si noaptea. Intotdeauna cand conducem pe timpul noptii este bine sa nu uitam sa evitam lumina directa a masinilor care vin din sens opus, mai ales daca nu au farurile reglate bine, pentru ca riscam sa iesim din carosabil din cauza acestui lucru, nemaivazand aproape nimic in fata masinii. De asemenea, unghiul oglinzii retrovizoare trebuie modificat pentru timpul de noapte, si in felul acesta vom evita lumina puternica a masinilor care vin din spate, care ne poate incomoda in timp ce conducem. Si cea mai importanta regula care este si cea mai eficienta, nu mariti viteza pe carosabil noaptea cand vizibilitatea este scazuta.
cum sa conduci noaptea
Condusul pe timpul noptii
Daca ploua, fie ziua, fie noaptea, aprindeti si luminile de intalnire pentru a va face mai bine vazuti de cei care circula din sens invers. Pentru ca drumurile pot fi alunecoase, uneori formandu-se mazga, viteza trebuie sa fie mica iar distanta dintre masina noastra si masinile din fata trebuie sa fie generoasa. 
 
Daca este ceata, sunt utile farurile de ceata. Este bine sa evitam depasirile cat mai mult si sa conducem incet. Intotdeauna trebuie sa existe o distanta mare intre noi si masina din fata noastra, pentru a reactiona la timp la miscarile bruste care pot sa apara la autoturismul din fata noastra. 
 
Daca este iarna si zapada din abundenta, este bine sa folosim franele si acceleratia usor, fara miscari bruste sau ample, pentru a evita deraparea sau alunecarea. Daca pe jos este gheata conduceti incet cu distanta mare intre masina dumneavaostra si masina din fata, poate derapa usor daca va pune brusc frana. Si nu in ultimul rand, amanati orice fel de probleme care trebuiesc rezolvate si lasati masina acasa, daca zapada este mare si frigul in toi. 
 
Pentru ca nu costa mult, iarna este bine sa avem in masina o lopata, lanturi de zapada si un triunghi reflectorizant pentru a semnaliza o eventuala inzapezire.
lanturi pentru sezonul rece
Lanturi pentru iarna
Urmeaza cateva sfaturi pentru condusul in zone montane: de obicei drumurile in zonele montane sunt inguste iar benzinariile si service-urile auto sunt la distante destul de mari. Este bine sa ne asiguram ca avem benzina suficienta si toate ustensilele necesare pentru a repara eventualele defectiuni care pot aparea. Este bine sa verificam inainte franele pentru ca le vom utiliza mai mult decat de obicei.
Nu riscati nici o depasire cand vizibilitatea este redusa. Mai bine ajungem mai tarziu decat sa patim ceva.
Daca suntem nevoiti sa conducem pe autostrada, este bine sa respectam limita de viteza, si chiar sa conducem cu o viteza mai mica. De obicei nu exista autostrada fara aglomeratie mare. 
 
Intotdeauna trebuie sa evitam sa bruscam volanul, pentru ca la vitezele mari cu care se circula in astfel de locuri, riscam sa ne rostogolim si sa lovim multe masini si, intotdeauna, este bine sa semnalizam din timp orice schimbare de directie.
Daca au fost utile aceste sfaturi, va mai asteptam si altadata. Mult noroc!

2 comments:

  1. Sfaturile acestea trebuie oferite fiecarui sofer. Eu am o societate de inchirieri auto Bucuresti iar acest articol m-a ajutat sa deschid un topic la mine pe forum cu recomandari pentru soferi.

    ReplyDelete
  2. Sfaturile acestea trebuie oferite fiecarui sofer. Eu am o societate de inchirieri auto Bucuresti iar acest articol m-a ajutat sa deschid un topic la mine pe forum cu recomandari pentru soferi.

    ReplyDelete