Monday, November 23, 2015

Cum cureti tapiteria auto acasa, ca un profesionist

Tapiteria auto este cartea de vizita a masinii tale. Daca este murdara, patata si imbacsita, cu siguranta lasa impresia unei neglijente voite. In schimb, daca este mentinuta curata in permanenta, nu doar ca va dezvalui despre tine faptul ca esti o persoana ordonata, ci va si crea un ambient placut pentru calatoriile de zi cu zi. Curatarea tapiteriei auto trebuie realizata macar o data pe an, pentru a elimina mirosurile neplacute, petele si acarienii care isi fac veacul prin fibrele de material.

curatare tapiterie auto
Interiorul masinii


Curatarea tapiteriei auto cu solutie homemade

Acum, daca esti pasionat de masina ta si iti place sa o dichisesti si sa o lustruiesti de unul singur, sigur ti-ar placea sa stii ca poti folosi solutii homemade pentru curatarea tapiteriei auto, in locul celor din comert.

Pentru prepararea solutiei, ai nevoie de:

- 1 litru apa fierbinte
- 2 linguri detergent de vase (are putere mare de degresare)
- 2 linguri soda de rufe (carbonat de sodiu, are putere mare de curatare, scoate petele rapid)

Toate acestea se amesteca intr-un recipient cu atomizor. Solutia obtinuta se pulverizeaza pe o carpa de microfibra, apoi se trece la curatarea tapiteriei auto. Nu pulveriza solutia direct pe toata tapiteria, intrucat se va uda prea tare si va fi nevoie de mai mult timp pentru uscarea ei.

Exceptie fac zonele foarte murdare, cu pete greu de indepartat. In aceasta situatie, in locul carpei poti folosi o perie cu peri moi, pe care o umezesti bine cu solutia preparata. Aceasta solutie homemade pentru curatarea tapiteriei auto poate fi folosita si pe plafon, pe elementele textile de pe portiere si pe mocheta.

Sfatul nostru este sa lucrezi pe bucati, iar pe masura ce indepartezi murdaria, sa stergi zona curatata cu un prosop moale. Acesta va absorbi excesul de solutie si va contribui la uscarea mai rapida a tapiteriei.

Pregateste tapiteria pentru curatare

Inainte de a efectua curatarea tapiteriei auto, aspira scaunele si bancheta. In acest fel, elimini reziduurile de pe material si o parte din praful imprimat in el. Cu o carpa, sterge elementele din plastic, portierele si bordul. Abia acum poti incepe curatarea tapiteriei auto.

Recomandat ar fi sa ai la indemana un vas cu apa calda, in care sa clatesti carpa sau peria. Vei observa ca solutia isi va face rapid efectul, iar murdaria se va dizolva si se va impregna pe carpa.

Daca vorbim despre o tapiterie cu un grad ridicat de murdarie, ar putea fi nevoie sa prepari o cantitate mai mare de solutie si sa repeti procedura de curatare de 2-3 ori. La final, iti sugeram sa lasi portierele deschise, astfel incat materialul sa se usuce rapid, iar interiorul sa primeasca o binemeritata aerisire.

Pentru a realiza curatarea tapiteriei auto repede si fara batai de cap, incearca sa mentii permanent curatenia sau, daca acest lucru nu este posibil, incearca macar sa speli banchetele si scaunele mai des.

Si sigur, daca nu-ti place sa pierzi timpul frecand interiorul masinii, ai oricand posibilitatea de a apela la o firma care se ocupa de curatarea tapiteriei auto. Cele mai multe isi trimit echipele la domiciliul clientului, astfel ca nu trebuie sa te deplasezi la o spalatorie auto pentru a avea o masina cu interior curat si aer proaspat.


2 comments:

  1. Sfaturile sunt extrem de utile, insa este destul demult de munca la tapiterie.


    rent a car Bucuresti

    ReplyDelete
  2. spalare tapiterie aburi detailing,Spalatorie tapiterie auto aburi,detailing auto aburi bucuresti,curatare tapiterie detailing,igienizare interior auto cu aburi,curatare aburi tapiterie auto


    spalare injectie extractie tapiterie,curatare aburi tapiterie auto,curatare tapiterie auto,curatare tapiterie detailing auto,spalatorie tapiterie detailing auto,Detailing Curatatorie Tapiterie Auto cu Aburi,curatare aburi tapiterie auto



    https://www.curataretapiterieauto0733607225.ro/



    https://www.facebook.com/curataretapiterieauto2016/



    https://www.youtube.com/watch?v=Da6Y02qx45Q

    ReplyDelete